På Kölns Schokoladenmuseum kan du opleve den omfattende fortælling om en af verdens yndlingslækkerier. Lige fra kakaobønnerne blev taget i brug i Mesoamerika til de moderne produktionsmetoder, som bruges af den schweiziske chokoladeproducent Lindt & Sprüngli. Bliv klogere på, hvordan den lækre chokolade bliver fremstillet, som du følger processen fra kakaotræ til chokoladebar. Museet ligger i den sydlige del af Kölns gamle bydel, i havneområdet Rheinauhafen, og bygningens spændende arkitektur vækker opsigt i det genskabte havneområde.
På chokolademuseet kan du gå på opdagelse i ni forskellige områder, der er fordelt på 4.000kvadratmeters udstillingsområde. Som det første, når du træder ind på udstillingen, kan du smage en chokoladebar, der er lavet i museets egen produktion. Du kan følge processen fra start til slut, som chokoladen bliver lavet på museets maskiner. Tag på en rejse tilbage i chokoladens historie, hvor aztekerne og mayaerne begynder at fremstille en drik af kakaobønnerne – 'gudernes drik'. Følg udviklingen op igennem tiden, som kakaodrikken kom til Europa gennem baroktiden til industrialiseringen og udviklingen af maskiner til produktionen af den chokolade, vi kender i dag.
I chokoladebiografen kan du se de søde reklamefilm, der har solgt chokolade siden 1926. Du kan også se europæiske porcelænschokoladekopper fra 1600- og 1700-tallet og mesoamerikanske skåle, der blev brugt til kakaodrikken. Se de forskellige forme, der bruges til at støbe chokolade, og hvilke maskiner, der er blevet brugt i chokoladeproduktionen op igennem tiden.
Besøg også museets tropedrivhus, hvor du kan se et udvalg af blomstrende kakaotræer. Et af højdepunkterne er den tre meter høje gyldne chokoladefontæne. Her flyder den varme chokolade i en lind strøm, og museets personale dypper en vaffel i chokoladen til de lækkersultne gæster. I museumsbutikken kan du erhverve dig velsmagende souvenirs fra besøget. I caféen Chocolat Grand Café kan du drikke varm chokolade og spise chokoladedesserter i alle afskygninger.
Chokolademuseet ligger i Kölns historiske kvarter Rheinauhafen. Der går busser til et stoppested ved siden af museet, og ellers kan du tage gåturen på 10minutter fra den nærmeste undergrundsstation. Museet har åbent dagligt bortset fra mandag, juleaftensdag og 1.juledag. Der udbydes guidede rundvisninger til grupper. Smagsprøver er med i entréprisen. Hvis du vil sammensætte din helt egen chokolade, koster visse ingredienser ekstra.