At besøge et Parmigiano Reggiano DOP-mejeri er mere end en eksklusiv oplevelse: Der er kun ca. 300 mejerier i Italien, der har tilladelse fra Consorzium til at producere denne fantastiske ost, den bedste i verden! De involverede distrikter er kun 5 i hele Italien, hvoraf 4 ligger i Emilia Romagna, og 1 af disse er Bologna, men kun på venstre side af Reno-floden. Hvis du besøger vores by, må du ikke gå glip af denne oplevelse!
Vi giver dig billetterne til toget fra hovedbanegården i Bologna, som tager dig på mindre end 45 minutter til Bazzano, den hyggelige by, hvor vores foretrukne Parmigiano Reggiano DOP-mejeri ligger. Du møder vores guide i Bazzano, som går med dig til mejeriet, ca. 10/15 minutters hyggelig gåtur gennem det historiske centrum af denne hyggelige middelalderlandsby. Når vi ankommer til mejeriet, tager vi passende beskyttelse på for at komme ind på fabrikken og hjælpe til “bag kulisserne” i den daglige produktion af Parmigiano. Du vil lære om ingredienserne, produktionsmetoden og udvælgelseskriterierne og slutte af med en rig smagning af frisklavet ricotta og parmigiano i forskellige aldre sammen med lokal vin. Besøget og smagningen varer ca. 2 timer, hvorefter du kan vælge, om du vil vende tilbage til Bologna eller bruge lidt tid på at besøge det lokale slot eller nyde en frokost i byen. Du behøver ikke at bekymre dig om organisationen, for vi tager os af billetterne og giver dig alle de oplysninger, du måtte have brug for!