Vores pintxo opdagelsesoplevelse begynder med en briefing i vores butik @TourneBilbao. Vi vil have dig til at forstå madens betydning for, hvordan vi forholder os til hinanden, og de særlige små tricks til at gøre det som en lokal. Ribera-markedet, det største overdækkede madmarked i Europa, og hvor Michelin-stjernechefer og almindelige borgere forsyner sig med noget af det bedste mad, byen har at tilbyde
Derefter er det tid til at dykke ned i den gamle bydel og dens skjulte hemmeligheder, så vores første stop bliver en af de klassiske barer, hvor “txikiteros”, de lokale vindrikkere, synger sange, mens de drikker. Hvis vi er heldige, har vi mulighed for at dele en vin og en klassisk aperitif med dem, hvor vi diskuterer Baskerlandets traditioner og symboler. Derefter tager vi til det symbolske Plaza Nueva for at smage 2 pintxos og lære om den lokale baskiske vin: Txakoli i en af de lokale barer.
Når vi har besøgt den gamle bydel, krydser vi floden for at komme ind i Ensanche, byens økonomiske centrum. Vi besøger en meget historisk bar og får mulighed for at smage Rioja-vine samt pintxos, der blander det mest avancerede køkken med de mest traditionelle smage af lokale produkter.
Din tur slutter her, hvor du ikke kun bliver mæt af lækre pintxos, men også får et nyt indblik i den lokale kultur og traditioner. Og vigtigst af alt, vil du føle dig som en autentisk Bilbaíno.