Denne madtur vil introducere dig til det lokale Tirana og det traditionelle albanske køkken. Tirana er en urban metropol fuld af kontraster, hvor man nemt kan se arrene fra fortiden og nutiden. Frem for alt er det en korsvej mellem forskellige perioder i Albaniens moderne historie.
Det er en by, hvor den fine, delikate kunst fra begyndelsen af det 20. århundrede blandes med kommunismens kolde, rektangulære former. Derudover blomstrer de moderne nye bygninger. På denne mad- og byrundtur vil vi desuden opdage nogle af de mest interessante dele af byen. Alt sammen kombineret med en masse lokale smagsoplevelser, interessante historier og en venlig lokalbefolkning.
Første stopPrøver “Pace”, en traditionel albansk suppe
Efter opsamlingen er turens første mål en af de meget få typiske morgenmadsrestauranter, nemlig “Mengjezore”. Det er her, vi får mulighed for at smage “Pace”, en traditionel tyk, krydret suppe lavet af kohoved eller knoglemarv. Denne restaurant ligger på “Cykelmarkedet”, et meget typisk lokalt kvarter, og har siden 2004 holdt liv i traditionen med “morgenmadsrestaurant” og Pace.
Andet stop Prøver traditionel tyrkisk kaffe
Når vi går fra den gamle del af byen og nærmer os centrum, vil vi se den kommunistiske indflydelse på bygninger og arkitektur. Det er tid til kaffe, og vi stopper ved en lokal kaffebar. Det bliver svært at vælge, da de tilbyder mere end 25 forskellige typer kaffe fra hele verden. Hvis du gerne vil lyde lokal, skal du selvfølgelig vælge en lille espresso eller tyrkisk kaffe.
Tredje stop - besøg på Tirana-slottet og olivenoliesmagning
Når vi går gennem “Pedonale”, den kunstneriske gågade, besøger vi Tiranas slot. Det ligger i centrum af Tirana og har været et administrativt punkt i forskellige styresystemer. Den er for nylig blevet renoveret og er en af de mest interessante attraktioner med unikke butikker og barer. Et unikt center for olivenolie og -produkter.
Fjerde stop Besøg på “Blloku”, Main Boulevard
Turen fortsætter på Tiranas hovedboulevard “Deshmoret e Kombit”. Du vil lære mere om dens arkitektur, stil og historie. Det er her, Piramida og de mest berømte bygninger i Tirana ligger. Går langs den tidligere kommunistiske del af byen, Blloku. Det plejede at være den tidligere kommunistiske diktator Enver Hoxhas boligområde.
Hurtigt stop for en meget lokal specialitet af Mase Drink blandet med is.
Femte stop på et traditionelt albansk madsted - Grill Stop
Besøg en lokal restaurant, hvor vi får mulighed for at prøve et helt lokalt grillmåltid. Albanerne og deres traditionelle køkken er berømte for at have masser af kød på menuen, og det er svært at være vegetar her 🙂 .
Det bliver et komplet måltid, hvor du vil kunne prøve Fergesa, en Tirana-specialitet, kødboller, Suxhuk (Kosovos pølser) og meget mere, alt sammen kombineret med lokale drikkevarer.
Slut på turen