Det bliver en uforglemmelig smagsdag for dig og dine venner, hvor I udforsker Chanias fastland og opdager de ikke-turistiske steder i Apokoronas-provinsen. I løbet af et par timer får du mulighed for at møde de lokale producenter og smage Kretas rene og autentiske delikatesser.
Turen begynder på en lokal olivenmølle, hvor du får mulighed for at se, hvordan olivenolieproduktion foregår, og få indsigt i håndværket bag den højeste kvalitet af olivenolie, nemlig ekstra jomfruolie. Hele produktionsprocessen for olivenolie, fra høsten til ganen, lover udsøgte smagsoplevelser.
Efter udforskningen af olivenmøllen går turen videre til produktionen af “Tsikoudia” eller “Raki”, den berømte kretensiske spiritus, gennem et besøg på et lokalt destilleri i en traditionel landsby. Både en rundvisning i det traditionsrige konventionelle destilleri og i det moderne professionelle destilleri vil give en forståelse af produktionen af denne værdsatte drik, som afsluttes med en smagsprøve.
Gennem en fantastisk rute, der går forbi landsbyer i provinsen, kommer du til foden af de hvide bjerge. I landsbyen Embrosneros stopper du først ved et bageri for at smage på det lokale brød, småkager og kiks og derefter ved en traditionel ostefabrik. Hemmelighederne bag “Graviera”, “Anthotiros” og “Mizithra” ost vil blive afsløret for øjnene af dig. Efter at have fået forklaret produktionen af hver ost, smager du på dem sammen med lokal honning og tvebakker (tørt brød).
Det sidste stop bliver på en lokal kaffebar (“Kafeneio”), hvor kretenserne også nyder deres måltider. Utrolige smagsoplevelser og traditionelle opskrifter venter på dig på det charmerende torv i landsbyen Fres. Den sædvanlige frokost vil fordybe dig i forskellige facetter af det kretensiske køkken og den kretensiske gastronomi. Det siges ofte, at smag er vores mest raffinerede sans. Efter denne tur vil din gane blive beriget med nye smagsoplevelser, som vil forbedre din smagshukommelse.