Du vil få oplevelsen af at lave en autentisk Fuerteventura ost med dine egne hænder fra malkningen.
Du vil vide, hvordan den er, hvordan den lever, hvordan den fodrer,… Majorera-geden: den bedste ged i verden for ørkenklima og den virkelige hovedperson i denne oplevelse.
Ved ankomsten til vores gård vil du blive budt velkommen med en kop kaffe, mens vi forklarer oplevelsen, som vil vare cirka 2,5 time. I det øjeblik forsyner vi dig med det nødvendige materiale (arbejdsbetræk, strømpebukser, handsker,…) for at få adgang til indhegningen og malkestalden. Når vi først er her, går vi videre med at lære dig malketeknikkerne både manuelt og med malkemaskinen, så du kan gøre det på egen hånd. Også under malkningen giver vi dig al den nødvendige information om vores største skat: Majorera-geden (fodring, morfologi, pleje,…).
Midt i arbejdet giver vi dig en Autentisk Fuerteventura Morgenmad, som består af en skål friskmalket gedemælk med Gofio. Når vi har malket et parti geder (ca. 40 geder) går vi til stierne for at gå videre med at fodre dem. Vores gæstebønder vil udføre arbejdet i indhegningen (tømme sækkene for mad i trugene, trillebør med lucerne,…).
Når dette er færdigt, vil vi igen give nyt arbejdsmateriale (skift af handsker, huer, forklæder,…) denne gang for at gå til Uddybningsrummet, hvor vores besøgende vil få al den grundlæggende information, der er nødvendig for at omdanne mælk til ost.
Hver besøgende vil individuelt udarbejde deres egen ost. På dette sted vil du også have mere information om de forskellige majorero-oste, der findes, forskelle i formater med hensyn til modningstid, … og meget mere. Når du er færdig med at lave osten, lader vi den ligge i “pressen” for at tage fasthed og vi går til vores terrasse af planter, hvor du vil modtage en stor morgenmad indeholdende frisk ostesandwich, ostebord, ledsaget af kanariske Mojos og syltetøj, plus vand og andet forbrug at vælge imellem (kaffe, te, Tenerife vin, øl, læskedrikke, …).
Når du er færdig med at spise morgenmad og hvilet dig fra oplevelsen, går du tilbage til uddybningsrummet og tager din egen ost fra pressen, vakuumpakker den og mærker den selv, og afslutter oplevelsen.