Få mest muligt ud af en privat vintur i SUV ved at følge ruter uden for alfarvej på tværs af vingårde og vinmarker i “Peza”-området i Heraklion. Lær om Kretas kultur, historie og mytologi, og nyd øens unikke gastronomi.
Turen starter med et besøg på en økologisk vingård, hvor du møder vinmageren, bliver guidet i hans kælder og spiser brunch. Nyd en smagning af 5 økologiske vine parret med førsteklasses lokale oste, hjemmelavede marmelader, croutoner, frugt og ekstra jomfruolivenolie. Til sidst smager du en økologisk “raki” på flaske, en sofistikeret version af den lokale grappa.
Næste stop bliver et besøg i en middelalderlig vinpresse på toppen af en bakke tæt på landsbyen Alagni. Lad dig forundre af den smukke og rolige udsigt fra Heraklions indre til det kretensiske hav, mens du nyder de intense aromaer fra øens berømte vilde urter. Der vil din guide vise dig sporene efter de gamle, traditionelle vinfremstillingsmetoder og forbindelserne til den moderne vinifikation.
Efter en guidet tur i vinmarkerne på den anden familiedrevne vingård, kan du nyde en smagning af 5 vine lavet på lokale druesorter ledsaget af lokale snacks. Din sommelier vil være der for dig og hjælpe dig med at genkende aromaer, struktur og tæthed i forskellige vintyper.
Frokosten består af en 4-retters mad- og vinmenu, som du kan nyde lige ved siden af vinmarkerne. Forkæl dig selv med de unikke aromaer og smage af kretensiske grøntsager, vilde urter, ost og kød, tilberedt med urter og ekstra jomfruolivenolie. To forretter, en hovedret og en dessert vil blive parret med 4 fine vine for at skabe en mindeværdig oplevelse for din gane.
- Det anbefales at starte dagen med en meget let morgenmad.