Få en introduktion til den bedste mad, Heraklion har at byde på, ved at forkæle din gane med traditionelle kretensiske retter og enestående lokale vine! Tag på en uforglemmelig smagsrejse gennem Heraklions lokale kvarterer.
Når du har mødt din lokale guide, starter du med en traditionel græsk kaffe, også kendt som ellinikós kafés. Lær, hvorfor grækerne elsker kaffe, og se den blive brygget på den traditionelle måde i sand, og bliv undervist i “koplæsning”, en århundreder gammel tradition, der læser din fremtid.
Nyd Heraklions velkendte bougatsa i en familieejet virksomhed, der har mestret sin bougatsa-teknik siden 1922. Bougatsa består af vaniljecreme af semulje, ost eller hakket kød mellem lag af phyllo og er et must, som du ikke bør gå glip af, når du er i byen.
Fortsæt til et lokalt marked, hvor du møder de lokale sælgere og lærer om deres produkter. Prøv nogle af de grundlæggende elementer i det kretensiske køkken som oliven, tvebakker og ost. Bliv ekspert i ostesmagning ved at modtage lokale tips, og lær, hvordan du spotter de bedste lokale oste. Smag øens berømte olivenolie, og find ud af, hvorfor økologisk kretensisk olivenolie er en af de bedste olier i verden.
Spis en lokal økologisk kødret, eller hvis du vil vise dig selv, hvor modig du er, kan du prøve en ret, som de fleste kretensere elsker: stegte snegle.
Fortsæt til dit sidste stop og smag nogle lokale kretensiske vine i en familiedrevet butik. Husk på, at vinfremstilling på Kreta har en lang historie, der går helt tilbage til bronzealderen. Glem ikke at spørge din lokale guide om flere tips til, hvad du ellers kan se, lave og spise under dit ophold.