Jeg vil ledsage dig under besøget på Hoi An-markedet, hvor du vil opdage Vietnams eksotiske frugt og grøntsager, der bruges i vores velsmagende køkken.
Vi vil diskutere de mange kulinariske og medicinske anvendelser af krydderier og planter. Du får også den store mulighed for at smage lokal frugt og snack.
Derefter går vi i gang med båd (ca. 35 minutters tur) for at deltage i min autentiske families landsby på en lille ø ved floden Hoi An.
Ved din ankomst vil du blive serveret en frisk og lækker frugtsaft, en typisk vietnamesisk frugtbaseret drink. Mens du nyder din indbydende drink, lærer du om det smukke vietnamesiske landskabsliv og møder bedstemor.
Herfra går vi til min families hjem, hvor du begynder din sofistikerede madlavningslektion. Lær hvordan rispapiret, der bruges i den saftige og populære stegte ægrulle, tilberedes og lærer at forberede flere typiske retter i denne smukke region:
Banh Xeo (små rismel crepes) en specialitet af Hoi An.
Grillede, marinerede svinebrochetter med en særlig sauce.
Grøn papaya salat
Fisk tilberedes efter en lokal opskrift.
- Vegetarisk menu på forespørgsel: Banh Xeo, aubergine grillet, grøn papaya salat, champignon og tofu.
Når dette smagfulde måltid er blevet tilberedt, vil vi nyde måltidet i min bedstemors have. Du vil også blive serveret græskar suppe og “Xí Mà” en dessert (sort sesam budding).
Vi vender derefter tilbage til Hoi An med båd.
Under turen vil gæsterne være heldige og forbløffede over at opdage
● Lær om eksotiske lokale produkter, frugt, grøntsager og urter,… du kan finde på de vietnamesiske markeder.
● Oplev arbejdet med en demonstration af de gamle værktøjer, der bruges til at behandle risene.
● Lav dit eget rispapir på traditionel vis.
● Lær hvordan du tilbereder 4 unikke retter. (Vegetarisk menu på forespørgsel)
● Mød de generøse landfolk og forstå mere om lokalt liv