Fordyb dig i en unik olivenolieoplevelse på en gård i Massama, en charmerende landsby nær Oristano. Tag med Anna og Antonella, femte generation af olie- og vinsommelierer, under gamle oliventræer på en følelsesladet rejse gennem deres families landbrugsarv. Oplev de forskellige olier og deres historier i en historisk herregård, og lær, hvordan du kombinerer dem perfekt med lækre retter. Lad Anna og Antonella afsløre hemmelighederne bag hver etiket og give dig mulighed for at løfte dine kulinariske kreationer.
Gården blev grundlagt i 1857 og er en historisk virksomhed, der er anerkendt af Unioncamere. Den certificerede økologiske gård producerer prisbelønnet ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet nationalt og internationalt fra oprindelige sardinske sorter, herunder Bosana, Nera di Villacidro, Sa Manna og Semidiana, hvor sidstnævnte er typisk for Oristano-området.
Program:
Oplevelsen begynder i gårdens olivenlund, hvor du lærer om de forskellige sardinske sorter, hvordan man høster, transporterer og presser oliven for at forstå, hvordan man får en fremragende olie, og hvad der er den bedste metode til at bevare evo. Derefter vil der være en smagning, hvor Antonella og Anna vil lære dig at genkende en ekstra jomfruolivenolie fra en olivenolie og en lampanteolie gennem organoleptisk analyse. Du vil også lære, hvordan man matcher olier i henhold til de forskellige karakteristika af bitter og krydret frugtighed til retter tilberedt af gården.
Smagning:
Ud over de forskellige olietyper omfatter smagningen: landkrone, grøntsager efter årstiden, bælgfrugthumus og en overraskelse fra kokken, vand og et glas lokal vin. Det er muligt at tage hensyn til allergier, intolerancer og vegetariske og veganske alternativer ved at give besked til nummeret på reservationskuponen mindst to dage før oplevelsen.