Efter en halv times kørsel ankommer vi til Perast. Romantiske gader brolagt med polerede sten, kaffe på stranden, mens den karakteristiske duft af havet skyller ind over dig, klaser af blåregn, der falder ned fra forteltet, gamle katedraler og kirker, en kort sejltur, fisk- og skaldyrsspecialiteter … Meget af det minder om Italien, men det er vores.
Perast er et gammelt bymuseum, hvor hver eneste gade, hus, trin og sten har sin egen historie, og det bedste vidnesbyrd er barokarkitekturen - det meste af den blev skabt mellem det 17. og 18. århundrede. Den blev bygget af respektable, rige søfolk, og mange familier var af adelig oprindelse, og de gav næring til kultur og kreativitet. Den kunstneriske, fine, klassiske ånd, som Perast stadig har i dag - denne energi farver dette sted fuld af paladser, kapeller og kirker. Levende, elegant, lille og fotogen - Perast vil charmere dig, så snart du krydser dens tærskel.
Vi nyder en bådtur og besøger Our Lady of the Rocks, som er en unik menneskeskabt ø. Den blev skabt ved, at gamle skibe lastet med sten blev sænket. Legenden siger, at den blev skabt af lokale sømænd, som opdagede et ikon af Jomfruen og barnet på en sten i havet. Derefter placerede de stenen på samme sted, hver gang de vendte tilbage fra en vellykket rejse, hvilket fik øen til gradvist at dukke op. Historien fortsætter, for hvert år den 22. juli ved solnedgang tager de lokale beboere deres både ud og kaster sten i havet omkring øen.
Inde i kirken kan du besøge det store marmoralter, som er lavet af Antonio Capellano, en billedhugger fra Genova. På den kan du se ikonet af Vor Frue af Škrpjela, som er et værk af maleren Lovra Dobričević, en af den tids største mestre på Balkan.
Stop for friske østers og muslinger. En af de foretrukne skjulte perler på den montenegrinske kyst, som vil forbløffe dig. Du vil smage økologiske muslinger, østers og fisk af høj kvalitet, tilberedt foran dig. Østersene serveres friske med et strejf af citronsaft og peber. Du vil også blive tilbudt lokal vin, som vil fortælle dig en historie med sin smag. Havet er meget rent og rigt på marine arter som søstjerner, krabber, fisk, og hvis du er heldig, kan du se havskildpadder og delfiner. du kan nyde bugtens ekstraordinære landskab, mens alle de teknologiske processer til dyrkning af muslinger og østers vil blive præsenteret helt fra begyndelsen. Shell tilføjer til hvert måltid duften og smagen af havet, solen og afslapning. Uanset om skallerne er lyse eller mørke, er skaldyrsretter ikke kun meget velsmagende, men også visuelt imponerende. Havbønder er ansvarlige for dyrkningen af østers, og det tager et par år, før skaldyrene når frem til bordene rundt om i verden.