Se mere end 1.000 chokoladerelaterede genstande på Chokolademuseet i Paris (Le Musee Gourmand du Chocolat), og nyd din passion for alt, hvad der har med kakaobønner at gøre. Den selvledende rundvisning omfatter live-demonstrationer og - endnu vigtigere - smagsprøver. Der er børneaktiviteter for at holde de små glade, herunder en skattejagt.
Udforsk museets udstillinger og demonstrationer, der fylder 850 kvadratmeter og fortæller om kakaobønnens 4.000-årige historie i alle dens former, startende med olmekerne, mayaerne og aztekerne. Lær om den vigtige rolle, som kakao spillede i de gamle kulturer, herunder hvordan kakao blev brugt i mystiske ritualer.
I 1500-tallet introducerede den aztekiske kejser Montezuma kakao til Europa. Christoffer Columbus var den første europæer, der smagte tchocoatl-drikken, men han kunne ikke lide den og var derfor ikke særlig interesseret i chokolade. Heldigvis var han ikke den sidste europæer, der forsøgte sig med det.
Oplev chokoladehandelens forandring, da chokoladefremstillingsprocessen blev mere strømlinet i den moderne æra. Se virtuelle demonstrationer for at finde hemmeligheden bag den skinnende ydre hinde, der gør chokoladegodbidder så tiltrækkende, og smag på nogle af de chokoladeprodukter, der fremstilles på stedet.
Nyd den mælkeagtige glathed fra Costa Rica-chokolade, den fantastiske frugtagtige smeltning i munden fra peruviansk chokolade, de søde aromaer fra kakaobønner fra Vanuatu og meget mere. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at nyde det; du vil lære, at chokolade har mange sundhedsmæssige fordele. Derefter kan du kigge i museumsbutikken efter bøger, souvenirs og chokoladerelaterede produkter.