At besøge en “caseificio” (traditionel ostefabrik) er som at rejse tilbage i tiden. “Ostens konge” har faktisk en meget gammel oprindelse, og i dag, ligesom for ni århundreder siden, fremstilles Parmigiano Reggiano stadig efter de samme traditioner og ægte metoder. Parmigiano Reggiano-osten er beskyttet af EU og må kun produceres i et begrænset område, den såkaldte “zona tipica”, som omfatter provinserne Parma, Reggio Emilia, Modena og en del af Bologna og Mantova.
Du vil se ostemagerne begynde at trække produktet ud af mælkekarrene. Du vil se bag kulisserne, hvordan mesteren tilbereder, adskiller den rige valle og løfter dette storslåede produkt, og du vil blive vidne til den særlige metode, der anvendes.
Formnings- og saltningslokalerne er lige så spændende, og de er dit næste stop. Når man bevæger sig videre fra saltningshvælvingerne, kommer man ind i modningsrummet: stagionatura, det mest berømte og fotograferede rum i “caseificio”.
Her, blandt tusindvis af parmesanhjul, hvis aromaer tænder sanserne, vil du lære om de strenge tests, som Consorzio udfører, såsom at hamre ostene før ritualet med ildbrænding.
Til sidst skal du selvfølgelig smage på forskellige lagrede Parmigiano Reggiano-oste og lidt lokal vin. En helt særlig start på dagen.
Sidste bemærkninger:
- Vi minder alle gæster om, at børn i alle aldre skal inkluderes i bookingen og skal betale et gebyr, uanset deres alder. På den måde sikrer vi, at der er plads til alle i vognen. Hvis et barn ikke er inkluderet i reservationen, er det desværre ikke sikkert, at vi kan få plads til dem på turen, da der er et begrænset antal pladser.
- For at sikre en sikker og behagelig oplevelse for alle, vil vi gerne informere dig om, at kæledyr ikke er tilladt. Tak for din forståelse!