Denne olivenolietur handler om olivenolie og frugtsmagning! Vores private olivenolietur i Chania starter med en spadseretur rundt i vores frodige olivenolie- og landbrugsdale. Vi når et højtliggende sted for at forstå omfanget af vegetation, produktion og landbrugsdyrkning i Chania.
Efter et stop ved et sted med en fantastisk udsigt, hvor vi tager uforglemmelige fotosouvenirs, hopper vi ind i en privat olivenlund. Denne session giver os mulighed for bedre at forstå olivenoliesorterne på Kreta, kvaliteterne af den olivenolie, der produceres i Chania, og betydningen af dyrkningsmetoderne i moderne havebrug. Vi får gratis frisk økologisk olivenolie fra den specifikke olivenlund, som vi kan tage med hjem og smage på.
En lokal erfaren og professionel landmand vil fortælle os om oliventræernes hemmeligheder og metoderne til dyrkning, vanding og podning for at producere en bedre olivenhøst af højeste kvalitet.
Efter denne tur fortsætter vi videre for at besøge en gammel olivenoliemølle, hvor vi begynder at forstå, hvordan oliven blev forarbejdet for nogle århundreder siden af vores kretensiske forfædre. Vi får en grundig gennemgang af olivenoliefabrikken, mens vi gør holdt for at få en let frokost eller kaffe på et sted med frodig vegetation og floder, der passerer forbi os. Dette er en perfekt mulighed for også at tale om regionen Apokoronas og landsbyerne i Apokoronas, hvor denne tur finder sted. Vi morer os over det autentiske og uberørte miljø, mens vi taler om bøndernes liv på Kreta og Kretas flora og fauna.
Derefter besøger vi et gammelt oliventræ, mere end 3000 år gammelt, som står langt væk fra de besøgendes øjne for at forstå og beundre naturen i sin fineste og reneste form. Vi står med ærefrygt over oliventræets omkreds og tager nogle fantastiske billeder.
I slutningen af turen besøger vi en moderne olivenoliefabrik i Chania-regionen, hvor vores rejseleder omhyggeligt forklarer den moderne metode til produktion, raffinering og forarbejdning af olivenolie. Vi afslutter denne private naturtur i Chania med en smagsprøve på olivenolie inde på fabrikken ved siden af det forarbejdede olivenolieudstyr og maskiner.