Du får en uforglemmelig skræddersyet tur til den største private vingård i Montenegro - Lipovac vingård, som ligger på bjergskråningerne i Skadar Lake-reservatet. Det er svært at forestille sig, men traditionerne for vinfremstilling er blevet bevaret her siden det 3. århundrede f.v.t., hvilket fremgår af amforaer og kander, der er fundet under arkæologiske udgravninger. På turen vil du lære historien om montenegrinsk vinfremstilling, smage de bedste vine fra Montenegros oprindelige druesorter og nyde de storslåede landskaber.
Inkluderer sightseeing og guidet tur til:
Lipovac-vinmarker med Montenegros oprindelige druesorter med den smukke udsigt over bjergene og den vilde natur
Teknologisk hal med professionelle højteknologiske aftapningslinjer
100 % menneskeskabt kælder 60 meter lang og 10 meter dyb under jorden med adskillige barriques og botties (franske egetræsfade med en kapacitet på 2 tons eller mere).
Georgiske gamle ler-qvevri, som er placeret direkte i jorden. Siden 2011 har denne metode været optaget på UNESCO's liste over immateriel kulturarv.
Italienske terrakotta-amforer. Traditionerne med amforavin, der blev perfektioneret af de gamle grækere og romere som en tidsmaskine, giver dig mulighed for at gå mange århundreder tilbage og smage vores forfædres drikke.
Og endelig en vinsmagning af 4 vine sammen med eksklusivt fremstillede smagsprøver:
Lipovac Idea - hvid barriqued vin Chardonnay. Tør hvidvin med smuk lys gylden farve, fremragende struktur og kompleksitet, med elegante, friske blomster og hvide ferskentoner.
Lipovac Harmonia - den eneste rosévin fremstillet af Vranac-druer. Tør rosévin i en bestemt farve fremstillet efter klassisk roséteknologi med god struktur, fremhævet af noter af hindbær og vilde jordbær.
Lipovac Concept - tør rødvin fra med rubinrød farve, medium struktur og noter af moden frugt, der giver en fantastisk saftighed
Lipovac Model - tør rødvin i premiumklassen med granatfarve, der er kendetegnet ved en god og samtidig elegant struktur. Velegnet til langvarig flaskelagring. Frugtnoter skiller sig ud i duften.
Udvalg af pålæg: prosciutto, montenegrinsk ost og oliven.