Besøg et bærdestilleri i Tempio Pausania i det nordøstlige Sardinien og få en oplevelse, der vil glæde ganen.
Producenten byder dig velkommen på sin ejendom omgivet af grønne områder ved foden af Mount Limbara, hvor du kan indånde bjergluften og lære om hans unikke produkter, der skabes i destilleriet, hvis historie og hemmeligheder er knyttet til skabelsen af unikke spiritusdrikke. Smagningen ledsages af typiske sardinske søde og salte produkter, som giver en berusende oplevelse, der anbefales både til entusiaster og til dem, der ønsker at nærme sig denne verden af nye og uovertrufne smagsoplevelser for første gang.
Gård
Virksomheden, som er den eneste på Sardinien, der dyrker og sælger friske bær, ligger på landet i Tempio Pausania, ved foden af Monte Limbara, midt mellem oliventræer og bærplanter.
Det blev etableret efter grundige studier af klimaet og terrænets beskaffenhed, søgen efter innovative initiativer for området og behovet for at bruge overskuddet af bær, resultatet af en omhyggelig udvælgelsesproces, der gav anledning til tre forskellige destillater:
- Lìcchitta, et destillat af blåbær, hvide og røde stikkelsbær, brombær, hvide og røde ribs, som er unikt, fordi der på nuværende tidspunkt kun findes enkeltfrugtdestillater på verdensmarkedet;
- Melalione, et destillat af arbutus, en frugt fra middelhavsmaquis, der historisk set er foreslået som et hvidt destillat, repræsenterer i dag også et “unicum”, fordi det er kendetegnet ved seks måneders modning i akacietønder.
- Làndhe, som repræsenterer det ypperste udtryk for innovation og unikhed, da det er en råvare, der aldrig før er blevet destilleret i verden, en glutenfri, stivelsesholdig og vild frugt, frembringer et destillat af 100 % korkegern, uden tilsat sukker, uden karamel og uden passage i træ. Det meget lave udbytte af agern og produktets unikke karakter placerer agernbrændevin i et snævert nichemarked.
Program
- Den guidede oplevelse begynder med en kort gåtur gennem bærplantagen og en forklaring af bærdestillatet.
- Bagefter, når man kommer ind på destilleriet, vil guiden fortælle om jordbærdestillatet og kort introducere den lille gård.
- Derefter følger en forklaring af agerndestillatet og alle maskinerne i destilleriet og deres anvendelse.
- Afslutningsvis vil der være en smagssession med prøver på alle tre destillater ledsaget af søde og salte parringer.
- Når besøget er slut, følger guiden deltagerne tilbage til mødestedet.
Smagsprøver
Smagningen omfatter tre lokalt producerede destillater af Licchìtta, - Melalione og Làndhe destillat ('agern' på sardinsk). Smagningen vil blive serveret med amaretti og tilicche (typisk sardinsk og håndlavet slik lavet med honning og appelsiner) og halvmodne oste.
Vand og læskedrikke som Coca Cola og Fanta vil også være tilgængelige.