En 3-timers olivenolietur og -smagning, der omfatter et besøg og en gåtur gennem en familieolivenlund, en workshop med olivenoliesmagning og en let lokal frokost.
Hvor
Tag med på en 3-timers tur til det vidunderlige land Messinia og dets flerårige oliventræer.
Du besøger en olivenlund i en lille landsby 50 km fra Kalamata i Messinia-regionen, Peloponnes, i retning af kystbyen Pylos, kun 10' fra Costa Navarino resort.
Oplevelsen af olivenolie
Olivenolieturen og smagsoplevelsen er resultatet af et lokalt pars kærlighed til olivenolie, naturen og landet Messinia. Deres drømme fandt et hjem i en lille landsby i Messinia, i deres olivenlund og i smagen af ekstra jomfruolivenolie.
I dag er deres mission at introducere besøgende til olivenoliens vidunderlige verden og hjælpe dem med at få en smag af Messinia.
Del 1: Ankomst og besøg i familiens olivenlund - varm velkomst
Du besøger en smuk olivenlund i en lille landsby, der ligger i den vestlige del af Messinia, kun 10 minutter fra Costa Navarino-bugten og Nestors palads. Det er den ideelle kulisse for at opklare dette historiske steds historie, traditioner og gamle myter.
Ejerne byder dig velkommen med en hjemmelavet græsk morgenmad, mens olivenoplevelsen bliver beriget med en videopræsentation om oliven og olivenolies historie!
Olivenlund (april - oktober) - Oplev en guidet 30-minutters afslappende spadseretur af de lokale gennem flerårige oliventræer. På din gåtur vil du stifte bekendtskab med forskellige sorter af oliventræer i alle former og aldre.
Olivenhøst (kun tilgængelig i oktober) - Du går gennem oliventræerne og møder lokale familier, mens de høster deres egne træer. Du får en oplevelse for livet, enten ved at håndplukke oliven og lægge dem direkte i en kurv eller ved at plukke dem med et net.
Del 2: Smagning af olivenolie (april - oktober)
Det følgende er en interaktiv workshop med olivenoliesmagning af en olivenolieelsker! Smagningen omfatter 4 forskellige sorter af ekstra jomfruolivenolie med fokus på sensorisk smagning, defekter og positive egenskaber.
Del 3: Let lokal frokost
Få en smagsprøve på traditionel, lokal mad som lalagia (salte eller søde bånd af dej), pasto (stykker af tørret svinekød), Kalamata-oliven, lokal ost, og nyd en hjemmelavet, lokal frokost!