I det øjeblik du ankommer, bliver du ceremonielt klædt i en chitenge (sarong), inden du bliver budt velkommen af traditionelle dansere og en mini ansigtsmaling. Kvinderne får prikker på kinderne for at symbolisere afrikanske kvinders skønhed, mens mændene får striber, der definerer afrikanske mænds krigeriske udseende. Derefter bliver du ledt ind i hovedindhegningen, hvor dine sanser bliver bombarderet med smage, syn og lyde fra Afrika. Under festen er der underholdning med mbira-musik, traditionelle dansere, en lokal historiefortæller, en spåkone, en hårfletter, kunstfærdige ansigtsmalere og souvenirsælgere.
Men højdepunktet i aftenens underholdning er det berømte, interaktive trommeshow, der begynder efter middagen. Gæsterne får hver udleveret en djembetromme og får mulighed for at deltage i trommeshowet ved at lære et par rytmer. Efter trommeshowet bliver du inviteret ud på dansegulvet for at groove i takt med de afrikanske trommer. Aftenen afsluttes med en gruppe a cappella-sangere, der synger for dig med personlige, søde melodier ved dit bord.
Måltidet begynder med en fælles forret med lækre specialiteter som spyd af peberimpala, røget krokodillehale, majsciabatta og “nyimo”-fritter. Derefter kan du gå hen til lejrbålet og nyde kokkens frisklavede dagens suppe serveret med croutoner og hjemmebagt brød. Der er også en salatbar med en række forskellige tilbud lavet af lokale økologiske råvarer, herunder søde kartofler, bælgfrugter, nødder og frø, suppleret med grønt, dressinger og forskelligt brød.
Hovedretten består af en braai (grill)-buffet med svinefilet, oksekød, borewors, marineret kylling, vildtkødboller og dagens spidsteg serveret med ris med jordnøddesmør eller sadza (en tyk majsgrød, som er den lokale basiskost) og en række forskellige saucer. Du kan også friste dine smagsløg med traditionelle jægergryderetter eller prøve fisk, Zambezi-brasen og kapenta (ferskvandssardin). Vegetarretterne omfatter en wokret med grøntsager, kokkens daglige pastaret, hjemmelavet hvidløgsbrød og stegte kartoffelbåde. Halal-måltider er også tilgængelige. De eventyrlystne vil måske prøve en lokal delikatesse, en sauteret mopaneorm, som du får et certifikat for som bevis.